De ældre er glade for finanslovaftalen

Det glæder Ældre Sagen, at regeringen sammen med de Konservative og Venstre har afsat en milliard kroner årligt fra 2014 til 2017 til ældreområdet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den netop indgåede finanslovsaftale, der omhandler 11 milliarder kroner, afsætter regeringen og de to oppositionspartier Venstre og de Konservative en milliard kroner til ældre årligt over de næste fire år. Ikke overraskende glæder det administrerende direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

»Der har de seneste år været en massakre på ældreområdet. Derfor er vi glade for, at politikerne nu gør noget for at rette op på de voldsomme nedskæringer,« udtaler Bjarne Hastrup i en pressemeddelelse.

»Nu kender vi endnu ikke aftalen i detaljer. Men vi håber, at pengene bliver brugt der, hvor der er brug for dem. Og det er på oftere bad og rengøring,« tilføjer han.

I løbet af de seneste fire år er hver fjerde hjemmehjælpstime skåret væk, og mange ældre har oplevet væsentlige forringelser. Derfor håber Bjarne Hastrup, at ældrepuljen vil være med til at skabe bedre tider for ældre.

»Vi vil nu holde øje med, at pengene i ældrepuljen rent faktisk bliver brugt på ældre. Der er mange svage ældre, der har brug for hjælp, og det er dem, pengene skal bruges på,« slår Bjarne Hastrup fast.