Datadeling skal hjælpe udsatte børn i ghettoer

Straffen skal skærpes over for fagpersoner, der ikke indberetter mistrivsel blandt børn, foreslår regeringen.

Arkivfoto. Straffen skal skærpes over for fagpersoner, der ikke indberetter mistrivsel blandt børn, foreslår regeringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Kommunerne skal have lettere ved at hjælpe udsatte børn i såkaldte ghettoområder.

Derfor vil regeringen som en del af et kommende ghettoudspil give kommunerne lettere adgang til oplysninger om borgere i de udsatte områder.

»Vi foreslår, at kommunerne i højere grad får mulighed for at samkøre oplysninger,« siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).

»Der kan være børn, som i dag går under radaren og faktisk mistrives, som både oplever vold i hjemmet og social kontrol, men som ikke bliver opsporet.«

Derudover skal straffen skærpes over for fagpersoner, der ikke indberetter, hvis børn mistrives.

»Har man tilsidesat sin særlige og udvidede underretningspligt, så mener jeg, at det er helt rimeligt, at man står til regnskab for det,« siger børne- og socialministeren.

»Vi har jo set nogle forfærdelige sager igennem årene, hvor der ikke er blevet reageret i tide,« siger Mai Mercado.

Overholder personale ikke underretningspligten, kan man således blive straffet med bøde eller op til fire måneders fængsel. Under særligt skærpende omstændigheder kan straffen blive op til et år.

Forslaget møder kritik fra næstformand for Dansk Socialrådgiverforening, der over for TV 2 kalder datadelingen problematisk »i et retssamfund«. Forslaget kaldes »en klapjagt mod etniske grupper«.

/ritzau/