Danskernes Parti: Vi har sendt den sidste invitation

Danskernes Parti har inviteret i alt tre højrenationale politikere til Folkemødet. Der er ikke sendt flere invitationer ud, fortæller formand Daniel Carlsen.

Formanden for Danskernes Parti, 25-årige Daniel Carlsen,  har tænkt sig at drage til sommerens folkemøde på Bornholm i selskab med en række højreorienterede ledere fra hele Europa. Arkivfoto: Johan Gadegaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre højrenationale politikere fra henholdsvis Grækenland, Italien og Frankrig har sagt ja tak til en invitation fra Danskernes Parti til årets Folkemøde på Bornholm.

Og formand Daniel Carlsen har ikke sendt flere invitationer til andre europæiske højrenationalister, fortæller han.

»Det er de navne, der kommer. Vi har en paneldebat, som vil bestå af de tre og undertegnede, og det er det,« siger Daniel Carlsen til Berlingske Nyhedsbureau.

De tre politikere, Danskernes Parti har inviteret, er Georgios Epitideios fra det græske parti Gyldent Daggry, Roberto Fiore fra Forza Nuova i Italien og Yvan Benedetti fra det franske parti L’uvre française.

»Det er de tre, der har sagt ja, og det er faktisk også kun dem, vi har været i kontakt med. De er alle medlem af Alliance for Peace and Freedom, som vi også er medlem af, og det er derfra, vi har hentet dem,« siger Daniel Carlsen.

De tre politikeres partier befinder sig alle langt ude på højrefløjen og beskyldes af politiske modstandere for at være fascistiske og i nogle tilfælde nynazistiske. Især Gyldent Daggry er omstridt, men det er ikke noget, der bekymrer Daniel Carlsen.

»Grunden til, at vi har valgt sådan nogen som Gyldent Daggry, som der er mest virak omkring, er, at det er det største nationalistparti i Europa. Det er i sig selv en berettigelse til, at de skal deltage i vores paneldebat, som handler om nationalistiske partiers samarbejde på tværs af grænserne i Europa og om politisk forfølgelse af nationalister,« forklarer han.

Danskernes Parti har inviteret SFeren Özlem Cekic (SF) til at deltage i en debat med Daniel Carlsen om emnet, og hun overvejer fortsat, om hun vil deltage. Indtil videre har partiet ikke inviteret andre danske politikere med.

»Men det er noget, vi vil se på. Særligt i kølvandet på at flere politikere har været ude og udtale sig,« siger Daniel Carlsen.

Idémanden bag Folkemødet, Venstres Bertel Haarder (V), har blandt andet udtrykt bekymring over, om folk kan finde på at blive væk fra Bornholm, fordi de frygter for deres sikkerhed, når de kontroversielle gæster indfinder sig på solskinsøen.

Men heller ikke det bekymrer Daniel Carlsen.

»Dem, vi har inviteret, kommer ikke til at udgøre en sikkerhedsrisiko. Om der er nogle politiske modstandere, der vil komme til at udgøre en sikkerhedsrisiko, kan jeg ikke vide. Men vi skal ikke lade os styre af en eventuel frygt,« siger han.

Den hollandske, islamkritiske politiker Geert Wilders deltager også i årets Folkemøde. Han er blevet inviteret af Trykkefrihedsselskabet.