Danskerne tror mest på Søren Gade som Venstre-formand

Venstre vil få et bedre valg med Søren Gade som formand, mener næsten 40 pct. af danskerne. 18 pct. mener, at Lars Løkke er bedst for Venstre.

Foto: Johan Gadegaard

Hvis Venstre vil have det bedst mulige folketingsvalg, så skal partiet skifte formand Lars Løkke Rasmussen (V) ud med Søren Gade.

Det mener 39 procent af de godt 1.000 repræsentativt udvalgte danskere, der i en Megafon-måling lavet for TV 2 er blevet spurgt, hvilken formand der vil give Venstre det bedste resultat ved næste valg. Blot 18 procent peger på Lars Løkke Rasmussen, mens 14 procent peger på nuværende gruppeformand, Kristian Jensen (V), som den mest gavnende på posten som partiformand.

Men det ligger ifølge politisk kommentator Hans Engell ikke i kortene, at der er et formandsskifte på vej.

»Der er næppe nogen tvivl om, at Lars Løkke bliver genvalgt som Venstres formand,« siger Hans Engell til TV 2.

Lars Løkke Rasmussen kan glæde sig over, at han stadig er den foretrukne formand blandt Venstres egne vælgere. Heraf peger 39 procent på Løkke som den mest egnede, mens 36 procent mener, at det er Søren Gade. Blot otte procent af Venstre-vælgerne mener, at Kristian Jensen vil være den bedste for partiet.

»Det mest spændende ved denne måling er, at Kristian Jensen ikke har meget at læne sig op af. For selvom han er næstformand og Lars Løkke fik en tagsten i hovedet, så bliver han ikke båret ind på skjolde, kan man se af målingen. Der står Søren Gade stærkere. Det er mærkeligt nok,« siger Hans Engell.

Venstre er lørdag og søndag samlet til landsmøde i Herning, hvor Lars Løkke Rasmussen formelt skal genvælges som partiformand.