Danskerne til Løkke: Vær hård ved Trump

Næsten hver anden dansker vil have statsministeren til at være »mindre imødekommende« over for den amerikanske præsident, viser en Megafon-måling.

EPA/SHAWN THEW Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gå hårdt til Trump, Løkke.

Det er budskabet fra knap hver anden dansker til den danske statsminister. Det viser en Megafon-måling, foretaget for TV2 og Politiken, skriver TV2.

Danmarks officielle politik over for Donald Trump bør være »mindre imødekommende,« svarer 42 procent af de adspurgte i målingen. 46 procent svarer hverken/eller.

Målingen kommer i sammenhæng med, at Lars Løkke Rasmussen torsdag aften skal mødes med den amerikanske præsident Donald Trump i det ovale værelse i Washington D.C. Lars Løkke Rasmussen er den fjerde europæiske statsleder, der møder Donald Trump i det hvide hus siden præsidentens indsættelse. Det er ikke en god idé for statsministeren at ændre sin tilgang til USA, mener USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

USA-analytiker Mirco Reimer-Elster til TV2

»»For et lille land som Danmark er det vigtigt at holde sig på god fod med USA, som i høj grad garanterer Danmarks sikkerhed.««


»For et lille land som Danmark er det vigtigt at holde sig på god fod med USA, som i høj grad garanterer Danmarks sikkerhed. Skiftende danske regeringer har haft en meget venlig kurs over for USA, og det er en del af forklaringen på, at vi så tidligt har fået et møde med Trump,« siger Mirco Reimer-Elster til TV2.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen forstår godt, at mange danskere vil have en hård kurs, men han mener alligevel ikke, at det er vejen frem. Han tror ønsket om en hårdere kurs, skyldes frygt for, at præsidenten gør, som han under valgkampen sagde, at han ville gøre.

»Der er jeg mere optimistisk, for det, vi har set, siden han blev præsident, er, at han har udpeget ministre, som fører en anderledes udenrigspolitik, end vi nogle gange hørte kandidaten Trump sige i valgkampen,« siger Michael Aastrup Jensen til TV2.

Det er i aften klokken 21 dansk tid, at Donald Trump og Lars Løkke Rasmussen mødes. Der er lagt i kakkelovnen til en munter samtale, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Ifølge redaktør på Kongressen.com, Anders Agner, er mødet en svær balancegang for den danske statsminister.

Flere sager skiller Trump og Løkke, skrev Berlingske tirsdag.