Danskerne støtter Venstres kontanthjælpsloft

Et flertal af danskerne svarer i en meningsmåling, at de er enige i Venstres krav om et loft over, hvad ledige kan få i økonomisk hjælp fra staten.

Vælgerne bakker op om Venstres valgløfte om at indføre et kontanthjælpsloft, som sætter en øvre grænse for, hvor meget ledige kan modtage i offentlige ydelser, skriver Jyllands-Posten.

En meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget, viser, at 59,6 procent af de adspurgte støtter således en genindførelse af et kontanthjælpsloft, mens 27,9 procent mener, at der ikke er behov for et loft over kontanthjælpen, mens 12,5 procent er i tvivl.

»Jeg tror grundlæggende, at danskerne ønsker et samfund, hvor det kan betale sig at arbejde. Det nytter ikke, at mange får lige så meget ud af at modtage offentlige ydelser som at finde et lavtlønsarbejde. Det er tydeligvis en værdi, de fleste danskere deler,« siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

I 2002 bakkede Socialdemokraterne op om det oprindelige loft over kontanthjælpen, men fjernede det sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten efter valget i 2011.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Andreas Højbjerre fra analysehuset Damvad, findes der ikke forskning, der entydigt viser, om et loft over kontanthjælpen bringer flere i arbejde, skriver Jyllands-Posten.