Danskerne skal sortere mere affald

Mijøminister Ida Auken (SF) vil have danskerne til at sortere affaldet, så mere kan genanvendes og mindre brændes.

Borgerne skal ikke kun sortere mere, men også vænne sig til at nyt syn på skrald, lyder det fra miljøminister Ida Auken (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når regeringen om få uger fremlægger sin ressourcestrategi kan danskerne forvente at skulle vænne sig til flere skraldespande, mere omhyggelighed i sorteringen af skrald og flere ture til affaldscenteret.

Der er ifølge miljøminister Ida Auken (SF) lagt op til et »paradigmeskift« i håndteringen af affald, skriver Politiken.

»Almindelige danskere kommer til at skulle sortere mere affald. Målet er helt klart, at vi skal genanvende mere og brænde mindre af. Og det er et paradigmeskift for Danmark, fordi vi hidtil har været verdensmester i forbrænding«, siger Ida Auken til avisen.

Ministeren har blandt andet fokus på det såkaldt våde affald som kartoffelskræller, som brænder dårligt og derfor skal omdannes til biogas.

Borgerne skal ikke kun sortere mere, men også vænne sig til at nyt syn på skrald.

»Man skal ikke føle sig særlig »god«, fordi man går ud med sin affaldsspand. Det skal føles naturligt og snusfornuftigt at genanvende tingene. Danskerne vil jo gerne. Men der skal ikke være tvivl om, hvilken vej vi går. Det kræver en fast hånd. Men det har vi så også,« siger Ida Auken, der endnu ikke vil løfte sløret for konkrete løsninger, som borgerne har i vente.

Danmark lever endnu ikke op til EU-krav om at indsamle og genanvende mindst 50 procent af alt papir, plast, metal og glas inden 2020, skriver Politiken.

DELTAG I DEBATTEN: Er du klar til at sortere dit affald yderligere, eller synes du, at du sorterer mere end rigeligt, som det er i dag?