Danskerne ser gerne DF i regering

En ny meningsmåling viser, at over halvdelen af danskerne mener, Dansk Folkeparti bør gå i en eventuel blå regering, hvis partiet får et godt folketingsvalg.

Kristian Thulesen Dahl (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Hvis de seneste mange meningsmålinger kommer til at holde stik, når resultatet for det kommende folketingsvalg ligger endeligt fast, så bliver Dansk Folkeparti et af valgets store vindere.

Hvis det sker, bør partiet gå med i en eventuelt kommende blå regering.

Det mener i hvert fald over halvdelen af danskerne ifølge en ny Megafon-måling, som er foretaget for TV 2 og Politiken. Næsten lige så mange mener samtidig, at Dansk Folkeparti vil få større politisk indflydelse ved at sidde med i en regering end ved at stå uden for, skriver tv2.dk.

Det er kun 28 procent af de adspurgte, der ikke mener, at Dansk Folkeparti bør gå i regering, hvis Kristian Thulesen Dahl (DF) og de øvrige DFere får over 20 procent af stemmerne, som de seneste mange meningsmålinger har peget i retningen af.

Ledelsen i Dansk Folkeparti har flere gange afvist, at man ønsker at gå i regering efter næste valg, men ifølge Venstre skal Kristian Thulesen Dahl og Company være velkomne, hvis det bliver en blå valgsejr.

»Jeg mener bestemt, at Dansk Folkeparti er regerings-dueligt, men jeg har forstået på dem, at de ikke vil med i regering. Men jeg vil også sige det sådan, at vi ekskluderer ingen på forhånd,« siger Venstres politisk ordfører Inger Støjberg til TV 2 News.