Danskerne enige i Thornings nytårsbudskab

Statsministerens budskab om at løfte i flok går rent ind hos danskerne, viser ny måling. Regeringens kurs har vundet genklang i befolkningen, mener S.

Statsminister Helle Thornings holder sin første nytårtale til danskerne søndag 1. januar 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da 2011 var blevet til 2012, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holdt sin nytårstale var et af hendes hovedbudskaber, at alle skal bidrage til, at Danmark kommer ud af krisen.

- Alle skal bidrage. Der er ingen fribilletter, sagde hun blandt andet.

Og videre:

- Ingen kan bare kræve. Enhver må spørge sig selv: Hvad kan jeg gøre?

Tilsyneladende er krisebevidstheden hos danskerne så stor, at et overvældende flertal bakker op om statsministerens budskab. I en ny meningsmåling foretaget af Gallup for Berlingske er 90 procent af de adspurgte enten enige eller overvejende enige med statsministeren. Kun syv procent er enten uenige eller overvejende uenige.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, ser blandt andet målingen som et udtryk for danskernes krisebevidsthed.

- Jeg ser det som et klart signal fra danskerne om, at de er enige i den nye kurs for Danmark, som regeringen har sat. En kurs, hvor vi løfter i flok og har fokus på det fælles ansvar, siger han.

Han erkender dog, at det kan være svært at svare nej, når man bliver spurgt om, hvorvidt alle skal tage deres del af slæbet.

- Men ikke desto mindre er det et tegn på, at danskerne har taget regeringens nye kurs til sig, siger Magnus Heunicke.