Danskere skal også på familiekurser

Konservative foreslår at sende indvandrere på familiekurser, hvis kvinderne bliver undertrykt. God ide, men det skal også gælde danskere, lyder det fra Manu Sareen.

Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som en del af Det Konservative Folkepartis omfattende integrationsudspil, som de fremlægger på tirsdag, skal indvandrerfamilier kunne pålægges familiekurser, hvis der er konstateret undertrykkelse af familiens kvinder.

Integrationskonsulent, og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre, Manu Sareen hilser forslaget velkommen.

- Det er en skide god ide, for der er 60.000 danske børn, der oplever deres mor få tæsk i Danmark hvert evig eneste år. Skal vi ikke bare sige, at det her er så god en idé, at det skal gælde alle familier. Det er vigtigt, at man ikke glemmer de danske kvinder, der får tæsk af deres mænd, siger han.

Integrationskonsulenten pointerer dog, at det er afgørende, at kurserne er individuelle.

- Den slags virker ikke in plenum. Det kan jeg sige uden at ryste på hånden, for jeg var ude på en kampagne for Ligestillingsministeriet og tale med minoritetsmænd om lige præcis de ting. Der kunne man se, at de mænd, der ikke gad høre på det, de skred eller lukkede bare ørerne, siger Manu Sareen og fortsætter:

- Individuelle samtaler hjælper. Ingen tvivl om det. Så hvis man kommer uden om alt det der med at tabe ansigt foran alle, så har det har en rigtig god effekt. Der er projekter med danske mænd, der viser, at det også har en rigtig god effekt over for dem.