Danskere bliver nægtet indrejse i Israel

Det hænder med jævne mellemrum, at danske statsborgere bliver afvist i paskontrollen i Israel uden yderligere forklaring. Udenrigsminister Martin Lidegaard afkræver nu et svar fra israelerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det traditionelt stærke forhold mellem Danmark og Israel synes i visse tilfælde at stoppe ved paskontrollen i de israelske lufthavne.

I hvert fald oplever danske statsborgere jævnligt at blive nægtet indrejse i Israel, skriver Dagbladet Information lørdag.

Og det får nu udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til at afkræve et svar fra israelerne.

»Fra dansk side vil vi bringe dette spørgsmål op næste gang, konsulære forhold mellem de to lande drøftes, idet grundlaget dog fortsat er, at det er landenes egen afgørelse, hvem der gives indrejse,« har Martin Lidegaard ifølge Information oplyst til Udenrigspolitisk Nævn.

Israel er kendt for sine strenge krav i paskontrollen, hvor det eksempelvis har stor betydning, om den rejsende tidligere har rejst i lande som Libanon eller Palæstina.

Af Udenrigsministeriets rejsevejledning fremgår det videre, at danskere med anden etnisk baggrund kan risikere at blive nægtet adgang til landet af »sikkerhedshensyn«.