Danske turister splitter vandene i færøsk valgkamp

Mange turister på Færøerne er danske, men færinger savner politisk løsning på den voksende turisme.

Færingerne går til lagtingsvalg den 31. august, og voksende turisme er et af de emner, som står højt på dagsordenen. I 2018 rejste omkring 110.000 turister til Færøerne, og knap en fjerdedel var danskere, vurderer den færøske turistorganisation Visit Faroe Islands. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Valgkampen på Færøerne er i fuld gang, og voksende turisme er et tema, som står højt på dagsordenen. Det skriver Det Færøske Nyhedsbureau.

På Færøerne bor lidt over 51.000 mennesker, og ifølge Det Færøske Nyhedsbureau gjorde omkring 110.000 turister dem selskab i 2018.

Lige knap en fjerdedel af dem var danskere, vurderer Súsanna Sørensen, som er marketingchef hos turistorganisationen Visit Faroe Islands.

Hun savner en løsning fra politisk side.

»De fleste rejser hertil på grund af naturen, men der har været landmænd, som har været utilfredse med, at de ingen indtægter får. Derfor er en del begyndt at tage penge for adgang til deres naturområder.«

Ph.d. og adjunkt ved Færøernes Universitet Hallbera West tror, at det bliver svært at finde en løsning.

»Der er mange interesser i spil, så det bliver en udfordring at komme med et løsningsforslag, der ikke træder nogen over tæerne,« siger hun.

Færingerne går til lagtingsvalg den 31. august.

/ritzau/