Danske spillefugle tror på Alternativet i Folketinget

Mange danskere har valgt at sætte penge på, at Alternativet kommer i Folketinget, og det kan ende med at koste oddsfirmaet NordicBet mange penge. Partiet glæder sig over opbakningen.

Uffe Elbæk fra det politiske parti Alternativet fotograferet på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Folketingsbejlerne fra Alternativet har fået et rygstød fra de danske spillefugle.

Mange danskere har ifølge oddsfirmaet NordicBet inden for de seneste dage sat deres penge på, at partiet ved det kommende folketingsvalg vil få en plads i det danske parlament.

Oddset lød til at starte med på 25 gange pengene igen, men efter flere fordelagtige meningsmålinger, der sender de politiske nytilkommere tæt på spærregrænsen på to procent, er oddset faldet til 2,5.

Ifølge NordicBet har næsten 90 procent af dem, der har spillet på folketingsvalget, sat deres lid til, at Alternativet med den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk i spidsen kommer i Folketinget. Og de mange væddemål kan betyde et stort tab for oddsfirmaet.

»Der er ingen tvivl om, at vi taber rigtig mange penge, hvis Alternativet kommer ind. Selv om vi næsten dagligt sænker oddset, bliver spillene ved med at vælte ind. Og stort set alle vores kunder tror på Alternativet,« siger NordicBets oddssætter, Tonni Munk Jensen, i en pressemeddelelse.

Hos Danske Spil er man mere skeptiske. Her kan man stadig få sine penge 20 gange igen, hvis man spiller på, at Alternativet snupper mere end to procent af stemmerne og dermed mindst fire pladser i folketingssalen. Oddset for, at partiet får under én procent af stemmerne er på 1,45, og man får pengene 2,5 gange, hvis man tror på en stemmeprocent på over én.

I Alternativet, der blev stiftet i november 2013, glæder man sig over de faldende odds. Det giver tro på den kurs, man har sat.

»Det vidner om en massiv interesse for vores projekt, og det er vi sindssygt glade for,« siger pressechef Magnus Harald Haslebo.

Han understreger, at Alternativet også håber på, det vil give udslag, når krydset skal sættes senere i år.

»For os er det vigtigste selvfølgelig, at den interesse varer ved hele vejen igennem til folketingsvalget, og at folk også stemmer på os her. Og det tror vi også på.«

Alternativet har tirsdag indleveret de mere end 20.000 vælgererklæringer, der giver dem ret til at stille op til folketingsvalget. Økonomi- og Indenrigsministeriet er nu ved at tjekke, om erklæringerne er gyldige, og er de det, bliver partiet opstillingsberettiget.

Alternativet har ifølge Altinget.dk samtidig bedt om at få partibogstavet »Å«.