Danske skoler i Slesvig-Holsten ligestilles med tyske

Det danske mindretal i det nordlige Tyskland er glade for en forfatningsændring, der ligestiller de danske skoler med de tyske, skriver Der Nordschleswiger.

Royalt besøg i en dansk børnehaveklasse i Flensborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAY NIETFELD / POOL

Finansieringen af de danske skoler i Slesvig-Holsten er nu sikret med en ny forfatning, der blev vedtaget af Landdagen i Kiel i går. Det er det danske mindretal yderst tilfreds med, skriver Der Nordschleswiger.

Den nye forfatning slår fast, at de danske skoler er folkeskoler for det danske mindretal, ligesom de tyske skoler er folkeskoler for det tyske flertal. Begge skal altså finanseres på samme vilkår. Samtidig fastslår forfatningen at børn af de historiske mindretal har ret til undervisning på deres modersmål i offentlige skoler. Det gælder foruden dansk også for det frisiske mindretal.

"Set fra et mindretalspolitisk synspunkt har forfatningsreformen givet gevinst. Vi får en forfatning, som er ægte slesvig-holstensk, som sætter mindretalspolitiske milepæle og som igen anbringer borgeren i midten af alle statslige handlinger," siger leder af SSW i Kielerlanddagen, Lars Harms, til Der Nordschleswiger. SSW eller Sydslesvigsk Vælgerforening er det danske mindretals parti.

Læs hele artiklen: Dänische Minderheit glücklich über "Meilensteine" in der neuen Landesverfassung