Danske ministre forklarer stramninger på asylområdet

Kristian Jensen og Inger Støjberg skal i dag tale Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg og forklare blandt andet den såkaldte smykkelov. Se med her i artiklen.

 

Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen og integrationsminister Inger Støjberg er i dag i Bruxelles.

Overfor Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg skal de forklare de seneste stramninger i den danske asyl- og udlændingepolitik, som har givet massiv omtale i både danske og internationale medier den seneste tid.

Forud for turen til Bruxelles sagde Kristian Jensen i dag til Berlingske, at Danmark på det seneste gennem skærpet medieovervågning, briefinger af udenlandske journalister og en mere aktiv indsats fra ambassadører har forsøgt at forhindre, at den negative internationale medieomtale af Danmark kommer ud af kontrol.

Og han har kritiseret de danske europaparlamentarikere for at være medskyldige i den negative omtale af Danmark.

»Nogle af de danske parlamentarikere har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde udenrigsministeren til TV2 News i weekenden.

Flere af de danske politikere i Bruxelles har efterfølgende sendt kritikken retur til den danske regering, som de mener selv er skyld i den negative omtale af de danske udlæningestramninger.

Du kan se, hvordan det løber af stablen, når de to danske ministre skal redegøre for Danmarks kurs i videolinket ovenfor.

Signalet er leveret af EbS.