Danske asylcentre har mistanke om radikaliserede børn

Regeringens udspil mod radikalisering vil ikke indeholde initiativer målrettet børn, siger Inger Støjberg.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg mener, at der skal sættes hårdt ind mod mindreårige, som viser tegn på radikalisering. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere

Adskillige asylcentre for uledsagede børn og unge har indberettet, at de er bekymrede for, at nogle af beboerne er radikaliserede.

Det skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt fra Udlændingestyrelsen i indberetninger foretaget mellem 1. april til 15. august.

I det tidsrum har asylcentre 18 gange indsendt oplysninger om, at en beboer udviser tegn på radikalisering. I otte af tilfældene kom indberetningerne fra børnecentrene, hvor uledsagede mindreårige bor.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) konstaterer ifølge Jyllands-Posten, at nogle af de mindreårige er "temmelig ustyrlige", og hun er ikke overrasket over, at de fylder i sagsbunkerne.

Tirsdag vil regeringen fremlægge et udspil, som indeholder 22 initiativer til bekæmpelse af radikalisering.

Ifølge Inger Støjberg vil der ikke være indsatser rettet mod mindreårige. Hun siger ifølge Jyllands-Posten, at tiltagene også gælder mindreårige, men at der skal tages hensyn til, at der kan være særlige regler for børn.

- Men det nytter jo ikke noget, at vi har små, tikkende bomber rendende rundt omkring, og derfor skal der sættes hårdt ind, lyder det.

Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, mener, at en indberetning som udgangspunkt bør være lig med afvisning på asylansøgningen. I dag indgår indberetninger i en samlet vurdering af sagen.

- Det skal tillægges meget større vægt. Hvis man har ytret opbakning til IS (Islamisk Stat, red.), eller der i indberetningen tegnes et tydeligt billede af, at man er radikaliseret, så bør muligheden for at få asyl i Danmark slet ikke være til stede, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/