Dansk Folkeparti vil skrotte ny togbro over Vejle Fjord

En ny togbro over Vejle Fjord hænger måske i en tynd tråd, efter Dansk Folkeparti har meldt ud, at man ikke støtter projektet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Planen om, at det kun skal tage en time at køre i tog mellem landets største byer, bliver måske ikke til noget alligevel.

Dansk Folkeparti støtter nemlig ikke den del af planen, der går på at bygge en togbro henover Vejle Fjord. Togbroen skal føre den såkaldte timemodel ud i livet, sådan at man med klimavenlige el-tog vil kunne komme fra Esbjerg-Odense, Aalborg-Aarhus, Aarhus-Odense og Odense-København på en time.

Og selv om det ifølge både Socialdemokraterne og Enhedslisten er den eneste måde, at opnå rejsetidsbesparelsen på, vil Dansk Folkeparti helt droppe ideen om togbroen. Det skriver Lokal Avisen Vejles netavis.

»Lad os tage den togbro ud af forliget. For Dansk Folkeparti betyder det ikke noget, om togmodellen er på 60 eller 70 minutter. Så broen kan godt undværes,« siger Kim Christiansen (DF), der er trafikordfører for Dansk Folkeparti, til avisen.

Trafikordføreren betegner det som »vanvittigt« at gennemføre togbro-projektet i en tid, hvor togfondens oliemillioner ikke ser ud til at række. Og den forventede rejsetidsbesparelse er ikke et godt nok argument, mener han.

»Vi har aldrig lagt skjul på, at den bro ikke var en idé, der var groet i vores baghave,« siger han, men understreger at Dansk Folkeparti dog ikke vil springe fra forliget.

Forliget blev indgået mellem den tidligere regering, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Både Socialdemokraternes og Enhedslistens trafikordførere bakker fortsat op om togbro-projektet.

»Jeg ved godt, at broen er upopulær i Vejle-området, hvor man vil få alle ulemperne og ikke opleve fordelene. Men der er regnet på det her igen og igen og så en gang mere. Minutterne kan ikke hentes på andre måder,« siger Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S), til avisen.