Dansk Folkeparti vil screene udlændinges holdninger

Står det til Dansk Folkeparti, skal en enhed fremover holde øje med ytringer og holdninger blandt de udlændinge, som søger om dansk statsborgerskab.

DFs indfødsretsordfører Christian Langballe sammen med udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti vil snart præsentere et beslutningsforslag om en ny enhed, der skal overvåge holdninger og ytringer blandt de udlændinge, der ønsker at blive danske statsborgere. Der skriver tv2.dk.

»Hvis man lover loyalitet til Danmark, og det viser sig, at man ikke mener noget med det alligevel, så har man fået sit statsborgerskab på svig. Jeg synes, det er på sin plads med en enhed, der undersøger radikaliseringen og holder øje med de ytringer, der kommer,« siger Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, til TV 2.

Han mener, der er for tilfældigt, om politikerne opdager ansøgeres eventuelle radikale holdninger.

Udmeldingen kommer på baggrund af sagen om Belal El-Khatib.

Han fik ikke det danske statsborgerskab, han var blevet stillet i udsigt, da de Konservatives Naser Khader (K) opdagede hans navn i bunken af ansøgninger og gjorde opmærksom på, at Belal El-Khatib ikke går ind for demokrati.

Oplysningen betød, at et flertal bestående af de borgerlige partier i Folketingets såkaldte indfødsretsudvalg stemte nej til El-Khatibs ansøgning.

Dansk Folkeparti ønsker en screeningsenhed, så der ikke kommer lignende sager.

SFs indfødsretsordfører Jacob Mark (SF) mener imidlertid, det minder om den måde, Stasi i det tidligere DDR opererede på.

Men Christian Langballe afviser kritikken og fastholder, at ytringer bør have konsekvenser.