Dansk Folkeparti vil forbedre forholdene i flygtningelejre

Godt én milliard kroner skal afsættes til at hjælpe flygtninge, mener Dansk Folkeparti. Pengene skal bruges på lejre i nærområderne og statslige centre i Danmark, lyder det.

Kristian Thulesen Dahl (DF) foreslår, at man bruger mere end en milliard kroner på flygtningehjælp. Pengene skal komme fra ulandsbistanden og integrationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Dansk Folkeparti vil bruge færre penge på integration i Danmark og lægge ulandsbistanden om for at hjælpe flygtninge i nærområderne.

Det siger formand Kristian Thulesen Dahl (DF) i en kronik i Søndagsavisen før partiets landsmøde i Herning.

Over for DR Nyheder understreger partiformanden, at forslaget bliver taget med til de kommende finanslovsforhandlinger med regeringen.

»Lige nu kan flygtninge ikke få dækket deres basale behov i flygtningelejrene. Og hvis vi skal sige, at de må blive der, så må vi også sikre, at de ting, de har brug for, er til stede. Det kan vi sikre med det her forslag,« siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

I alt skal 1,1 milliarder kroner ifølge DR Nyheder øge hjælpen i nærområderne. De skal findes ved at omlægge ulandsbistanden og ved at spare på integrationsindsatsen i kommunerne, påpeger DF-formanden i sin kronik i Søndagsavisen.

»Fremover skal folk, der søger asyl i Danmark og får flygtningestatus, ikke placeres i en kommune med henblik på at blive integreret. De skal i stedet hjælpes i statslige centre, hvor de selvsagt har ordentlige vilkår, men hvor det samtidig understreges, at de hjælpes her midlertidigt og skal tilbage til nærområdet eller hjemlandet, når det bliver muligt«.

Meldingen fra partiformanden kommer i forlængelse af, at partiets næstformand Søren Espersen (DF) i DR 2-programmet »Vi Ses hos Clement« mandag lagde op til, at Danmark kan huse en kvart million flygtninge i statslige centre, hvis man er sikre på, at de rejser hjem igen, når der er fred i deres hjemland.

Tidligere har Dansk Folkeparti blandt andet også bragt på banen, at man kan oprette danskdrevne flygtningelejre i Marokko efter australsk forbillede.

Forslagene har rejst massiv kritik i store dele af Folketinget, hvor Dansk Folkepartis politik kaldes for usolidarisk.

Kristian Thulesen Dahl fastslår dog i sin kronik, at han ikke mener, at Danmark svigter sit internationale ansvar.

»Vi lever i et af verdens bedste lande. Danskerne er i målinger kåret som et af verdens lykkeligste folk. Dette skal vi selvfølgelig holde fast i, og det kan vi også. Vi kan hjælpe flere, samtidig med at vi fastholder vores måde at indrette os på. Hvis vi vil«.