Dansk Folkeparti: Vi ser frem til, at Ole Birk Olesen gør det bedre som minister

Det bliver en stor næse til transportminister Ole Birk Olesen (LA) efter forløbet om PostNord. En af ministerens største kritikere, Dansk Folkepartis Kim Christiansen, noterer sig, at ministeren har beklaget forløbet.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) var tirsdag den 14. marts 2017 til et møde om PostNords økonomiske krise og skulle overbevise partierne i postforligskredsen om, at de fortsat kunne have tillid til ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En »stor« næse.

Det er, hvad transportminister Ole Birk Olesen (LA) kan tage med sig hjem efter tirsdagens orienteringsmøde med de andre partier bag postforliget.

Dansk Folkeparti har ellers kaldt ministeren både arrogant og inkompetent, og Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, har sagt til Børsen, at partiets tillid til ministeren ville afgøres ved mødet om det kriseramte PostNord, der fandt sted tirsdag morgen.

Men Ole Birk Olesen kan altså sætte sig trygt til rette på sin ministertaburet. Dansk Folkeparti trækker den ikke væk i denne omgang, men vil i stedet give ham en næse.

Kritikken fra særligt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har centreret sig om, at transportministeren orienterede postforligskredsen alt for sent om PostNords økonomiske problemer og behovet for en milliardstor kapitalindsprøjtning.

Kim Christiansen, er du tilfreds med ministerens forklaring om, hvorfor I ikke er blevet orienteret om beløbets størrelse tidligere?

»Ja, jeg synes ministeren kommer med en beklagelse af det forløb, der har været, og en anerkendelse af, at det må han gøre anderledes fremadrettet. Det er vi tilfredse med – det har kostet ministeren en næse, og så lader vi det ligge her. Nu skal vi se fremad.«

En stor næse

En ting er, at han har beklaget forløbet, men er du tilfreds med hans forklaring på, hvorfor han har ageret, som han har?

»Jeg vil ikke begynde at botanisere i, om forklaringen kunne have været det ene eller det andet. Der er kommet en beklagelse fra ministeren, og det har vi taget til efterretning.«

Kan du sige noget om, hvad han helt konkret sagde, der overbeviste dig om, at I fortsat kan have tillid til ham?

»Nej, det kan jeg ikke. I har selv hørt, hvad ministeren sagde. Og ellers havde vi et lukket møde, og det, der blev snakket om derinde, holder vi derinde. Jeg forholder mig bare til det, ministeren har sagt til medierne.«

Hvor stor en næse giver I til ministeren?

»Det er en stor næse.«

I har fortsat tillid til ministeren i jeres fremadrettede arbejde?

»Vi skal samarbejde også fremadrettet, og det har jeg et helt professionelt forhold til.«

For få informationer

I sidste uge sagde du, at dagens møde ville afgøre, om I fortsat har tillid til ministeren. Har I blæst diskussionen om tillid til Ole Birk Olesen for meget op i forhold til, at han får lov til at blive siddende som minister?

»Nej, det synes jeg ikke, vi har. Vi har påpeget, at der har været for lavt informationsniveau, og at vi blev informeret alt for sent. Det har jeg påpeget, og det har ministeren taget til efterretning og givet mig ret i. Så nej, jeg synes ikke, at det er blæst op på nogen måde.«

Arbejder I på fremadrettet at få et bedre forhold til regeringen?

»Vi har et ganske udmærket forhold til regeringen. Det her var en sag, hvor der ikke blev leveret i forhold til det informationsniveau, som vi ønsker. Den sag har ministeren nu beklaget og sagt, at det bliver bedre fremadrettet. Så det ser vi frem til.«

I forhold til PostNord og de 2,34 milliarder, selskabet mener, der er behov for i kapitalindsprøjtning, er I da villige til at poste det beløb i det danske postvæsen?

»Det substantielle skal du tale med postordføreren om.«

Efter mødet med partierne bag postforliget tirsdag morgen sagde Ole Birk Olesen, at han beklagede forløbet.

»Jeg har taget ad notam, at det skal være bedre. De vil gerne have det hurtigere. Jeg synes, at man skal respektere de forligskredse. Når et flertal siger, at jeg har gjort det forkert, så er det forkert,« lød det fra transportministeren, der tilføjede:

»Det beklager jeg. De vil gerne have tallene før, vi i ministeriet har bekræftet dem.«