Dansk Folkeparti blokerer for salg af TV 2

DF trækker stikket på regeringens mærkesag. TV 2 skal ikke sælges nu, lyder det.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at tiden er inde til et TV 2-salg.(Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

I 11. time af forhandlingerne om et nyt medieforlig afviser Dansk Folkepartis formand nu regeringens planer om et delvist salg af TV 2, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen ønsker i første omgang at sælge 40 pct. af tv-stationen, fordi TV 2 ifølge regeringen har brug for input fra nye medejere på et »mediemarked i hastig forandring«.

Skiftende borgerlige regeringer siden 2001 har forsøgt at sælge TV 2. Også DF har gennem tiden bakket op om et salg. Men nu spænder regeringens støtteparti altså ben for planen, der dermed ikke kan samle flertal.

»Vi synes, at TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som, vi mener, at TV 2 leverer,« siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Han kalder TV 2 for en »succes«, som han ikke kan se fordelene ved at sælge. Han afviser samtidig et kompromis, hvor der sælges en mindre andel, end regeringen lægger op til.

»Regeringen har ikke leveret et overbevisende svar på, om der er en klar fordel ved at gå i gang med et TV 2 salg nu. Hverken helt eller delvist,« fortsætter han.

Thulesen Dahl peger på, at en række retssager gør det svært for staten at få den rette pris for TV 2, der risikerer at skulle betale milliarder i erstatning på grund af ulovlig statsstøtte.

De Konservatives medieordfører, Naser Khader, accepterer ikke i første omgang Dansk Folkepartis afvisning. Et salg af TV 2 har været en mærkesag for De Konservative i en lang årrække.

»Vi er ikke nået til salget af TV 2 i forhandlingslokalet endnu, så vi vil fortsat arbejde for et salg. Det er nødvendigt,« siger Naser Khader.

Kulturminister Mette Bock (LA) afviser at stille op til interview, fordi forhandlinger pågår i øjeblikket. Men ministeren er stadig opsat på at få solgt TV 2.

»Regeringen er helt enig med DF i, at TV 2 er en vigtig spiller på det danske mediemarked, og at der naturligvis skal være klare fordele ved et salg,« skriver Bock i en mail.