Dansk Folkeparti: Asylaftale kan ikke genåbnes

Ny Alliance ser frem til at skulle ”i realitetsforhandlinger” og ”påvirke” den aftale om de afviste asylansøgere, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti. Men ifølge DF er aftalen hverken ændret eller mulig at genåbne.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens asylaftale med Dansk Folkeparti står ikke til at ændre. Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, som dermed giver Ny Alliance en politisk kindhest.

Ny Alliances formand Naser Khader bøjede sig nemlig i sagen med det argument, at han har fået en fremstrakt hånd fra regeringen på et møde i Statsministeriet. En aftale der ifølge Khader betyder, at Ny alliance kommer til realitetsforhandlinger om aftalen og kommer til at påvirke den.

»Med det her bliver aftalen ikke ændret,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl om den vedtagelse, som regeringen har fremsat i Folketingssalen, og som Ny Alliance nu har lovet at stemme for.

»Regeringen anerkender det forlig, den har med os, og at den ikke kan ændre i noget her uden os. Nu skal regeringen invitere de partier, den har lyst til, ind for at diskutere, hvad de synes om aftalen, og hvad de synes om asylpolitikken etc.« siger Kristian Thulesen Dahl.

Hvordan stemmer det overens med det som Naser Khader siger?

»Naser Khader udlægger teksten efter, hvad han mener, at have fået ud af det her. Det har jeg fuld respekt for. Det er hans afdeling. Det vigtige for os er bare, at aftalen ikke er genåbnet, forliget med regeringen og os står fast, og vi har fået afdramatiseret den her situation. Det var vigtigt, og det er lykkedes.«

Men kan Khader påvirke aftalen, eller kan han ikke påvirke aftalen?

»Jamen nu kommer der vel et møde eller en diskussion, og så må Naser Khader komme med alle de gode argumenter, han har. Men med den her vedtagelse er aftalen ikke ændret. Og den er ikke genåbnet,« siger Kristian Thulesen Dahl.