Danmark søger særstatus i EU for salmonellafrit kød

Ligesom Sverige og Finland søger Danmark særstatus i EU, så importeret kyllingekød og æg skal være salmonellafrit.

Dansk kyllingekød og æg rummer så lidt salmonella, at Danmark har søgt særstatus i EU ligesom Finland og Sverige. Det vil betyde, at importeret kyllingekød og konsumæg skal være testet og salmonellafrit. Særstatus skal godkendes af andre EU-lande ved en såkaldt komitéprocedure, som først ventes færdig om knap et år.

Det oplyser forbrugerminister Carina Christensen (K) til Ritzau.

- Vores kamp mod salmonella i Danmark har nu båret frugt. Nu er vi nede på et så lavt niveau, at vi kan tillade os at søge en særstatus i EU. Så kan vi sige nej til importerede salmonellakyllinger og -æg, siger hun.

EU-Kommissionen skal sikre, at Danmark kontrollerer salmonella ligesom Sverige og Finland. Fra nytår intensiveres de danske kontrolprogrammer, fordi Danmark stadig har lidt mere salmonella end de to lande. Fødevarestyrelsen mødtes i sidste uge med kommissionen, som ser positivt på den danske ansøgning.

/ritzau/