Danmark skal have en tredjedel flere turister i 2025

Der skal være 17 millioner flere overnatninger i 2025, fremgår det af mål for ny turismestrategi.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lancerede mandag en ny strategi for dansk turisme. Den indebærer blandt andet, at bundfradraget på udlejning af helårsboliger og sommerhuse hæves. Scanpix/Jens Astrup Fold sammen
Læs mere

København. Danmark skal have en tredjedel flere turister, og turismeomsætningen skal nå 140 milliarder kroner i 2025.

Det er målene i en ny strategi for turisme i Danmark, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lancerer mandag.

- Selv om de seneste år er gået godt for dansk turisme, går det også godt hos flere af vores konkurrenter, og Danmark har tabt markedsandele i de senere år.

- Derfor styrker vi nu indsatsen, så vi kan tiltrække flere turister, der bruger flere penge og er mere tilfredse med at gæste Danmark, siger erhvervs- og vækstministeren i en pressemeddelelse.

Målet om en tredjedel flere turister i 2025 svarer til, at Danmark skal have 17 millioner flere overnatninger end i 2015. Turismeomsætningen skal nå 140 milliarder kroner i 2025, hvilket er 45 milliarder kroner mere end i 2014.

Desuden skal de udenlandske turister i 2025 være mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som gennemsnittet i Nordeuropa.

Sammen med målene lancerer ministeren en række indsatsområder, der skal sikre den ønskede vækst i turismen. Blandt andet skal det sikres, at der er nok overnatningsmuligheder til den store efterspørgsel i højsæsonen.

Regeringen vil derfor hæve bundfradraget for udlejning af helårsboliger, værelser og sommerhuse fra 2018, hvis der gennem et bureau eller en deleøkonomisk platform foretages indberetning til Skat.

Bundfradraget på helårsboliger og værelser skal hæves med 10.000 kroner, mens fradraget for udlejning af sommerhuse skal forøges med 5000 kroner, fremgår det af strategien.

Desuden vil ministeren modernisere restaurationsloven, så unge over 15 år kan arbejde på familierestauranter og caféer, hvor der både sælges mad og alkohol. Derudover skal mobildækningen forbedres, så det bliver nemmere for turisterne at være på nettet.

/ritzau/