Danmark sender sundhedspersonale i kamp ebola

Kampen mod ebola foregår i kamp mod tiden, mener statsministeren, som er klar med 115 millioner kroner ekstra til bekæmpelse af den dødbringende virus.

Foto: ISAAC KASAMANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdenssamfundet har været for længe om at reagere på ebolatruslen, men Danmark er parat til at yde en ekstra indsats, lyder det onsdag fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den danske regering er parat med et ekstra bidrag på 115 millioner kroner til bekæmpelse af sygdommen, og pengene skal blandt andet gå til at sende 25 mand med sundhedsfaglig baggrund til Afrika, hvor de skal medvirke til at behandle ofrene for ebola, fortæller statsministeren til TV 2 Nyhederne.

»Vi står i en situation, hvor vi er i kamp mod tiden. Derfor skal hele verdenssamfundet bidrage. Danmark er allerede i gang, men nu lægger vi over 100 millioner kroner oveni,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Danmark har allerede bidraget med omkring 75 millioner kroner til ebolabekæmpelsen, og det beløb bliver altså mere end fordoblet. Ud over pengene og sundhedspersonalet vil regeringen desuden sende en lejr fra beredskabsstyrelsen til Afrika, hvor lande som Guinea, Liberia og Sierra Leone er ramt af den potentielt dødbringende sygdom.

Og det er strengt nødvendigt at gøre noget nu, mener den danske statsminister.

»Det er rigtigt, at vi har været for længe om at se, hvor alvorligt det her var. Det prøver vi at rette op på nu,« siger hun til TV 2 Nyhederne og peger på, at hun især håber, at de 25 sundhedsuddannede personer kan være med til at gøre en forskel.

»En af de store udfordringer har været, at der ikke har været tilstrækkeligt uddannet sundhedspersonale. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at de personer er godt klædt på til at løfte opgaven,« siger Helle Thorning-Schmidt.