Danmark klar med ekstra 20 millioner til Nepal-ofre

Onsdag har den danske regering besluttet at sende yderligere 20 millioner kroner til ofrene for jordskælvet i Nepal. Situationen er katastrofal, siger udviklingsminister Mogens Jensen.

Onsdag har den danske regering besluttet at sende yderligere 20 millioner kroner til ofrene for jordskælvet i Nepal. Situationen er katastrofal, siger udviklingsminister Mogens Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PALANI MOHAN

Der er hjælp på vej fra Danmark til de hundrede af tusinder, der er blevet ramt og berørt af jordskælvet i Nepal.

Således har regeringen onsdag besluttet at sende yderligere 20 millioner kroner til ofrene for jordskælvet, der målte 7,9 på richterskalaen.

»Vi kan se på de appeller, der kommer fra forskellige nødhjælpsorganisationer, at der er enormt behov for at hjælpe de mange mennesker, der står uden mad og beskyttelse. Derfor giver vi penge til at sikre mad til de mennesker, der er påvirket af katastrofen,« siger udviklingsminister Mogens Jensen (S) og fortæller, at Danmark allerede har reageret med en hurtig respons gennem udsendelse af koordinationseksperter fra Beredskabsstyrelsen.

»Nu træder Danmark også til som nogle af de første ved at støtte FNs humanitære indsats,« siger udviklingsministeren.

Det nye bidrag kommer efter, at FN tidligere appellerede om en samlet støtte på over 2,8 milliarder kroner til nødhjælpsindsatsen de kommende tre måneder. De nye danske bevilling på 20 millioner kroner fordeles ligeligt mellem UNICEF og FNs fødevareprogram (WFP).

Med støtten til WFP og UNICEF er Danmark ifølge udviklingsministeren med til at sikre helt basale fornødenheder som mad, rent vand og ordentlige sanitære forhold, der skal forhindre spredning af sygdomme og livsvigtig medicin.

Antallet af omkomne efter jordskælvet fortsætter med at stige og er nu over 5.000. Ifølge FN er helt op til 8 millioner mennesker berørt af jordskælvet, og FN estimerer, at op mod 600.000 hjem kan være helt eller delvist ødelagt.

TV: 15-årig dreng fundet levende i Nepals ruiner efter 144 timer