Danmark beder EU vurdere Kam-sagen.

EU har kritiseret Tysklands beslutning om ikke at udlevere Søren Kam til Danmark. Nu beder justitsministeren om en forklaring på kritikken.

Danmark beder nu EU-Kommissionen vurdere, om Tyskland bryder den fælles europæiske arrestordre med beslutningen om ikke at udlevere den drabsmistænkte danskfødte nazist Søren Kam. Det sker efter, at EU's justitskommissær, Franco Frattini, tidligere på måneden kritiserede Tyskland for i sagen om Søren Kam ikke at leve op til arrestordren. Arrestordren giver landene vidtgående krav på at få hinandens statsborgere udleveret.

- Justitsministeriet vil tage kontakt til kommissionen for at høre nærmere herom, skriver justitsminister Lene Espersen (K) i et svar til formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF).

Lene Espersen mener dog ikke, at der - "på det foreliggende grundlag" - er grund til på ny at rette henvendelse til de tyske myndigheder vedrørende Søren Kam, der er efterlyst for mordet på den tyskkritiske redaktør Carl Henrik Clemmensen den 30. august 1943.

/ritzau/