Dan Jørgensen: Ingen krise hos S efter asylpakke

S splittes ikke om stram asylpolitik ligesom V efter Jens Rohdes exit, siger udlændingeordfører Dan Jørgensen.

København: Socialdemokraterne kommer ikke til at miste et vigtigt medlem, som det skete hos Venstre efter interne uenigheder om asylpolitikken.

Det siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

Tidligere minister Mette Gerskov (S) har onsdag meddelt på sin Facebookside, at hun stemmer nej til regeringens asylpakke, og dermed går imod Socialdemokraternes partilinje.

Samtidig har folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (S) og Daniel Toft Jakobsen (S) udtrykt en vaklen over for lovforslaget.

Men det får ikke Dan Jørgensen til at frygte en krise i partiet.

- Vi er et stort parti, og der et højt til loftet. Det er svær situation. Derfor tager vi ekstraordinære forhold i brug. Det er ikke mærkeligt, at nogle har en divergerende holdning, siger Dan Jørgensen.

- Det skal man passe på at blæse op til nogen krise. Der er en bred opbakning i folketingsgruppe til den linje, jeg skal forhandle i dag (onsdag, red.).

Spørgsmål: - Kan Socialdemokratiet få samme reaktion på asylpolitikken som Venstre, hvor Jens Rohde har forladt partiet?

- Nej. Jeg opfatter det som en bred opbakning, men selvfølgelig med navngivne kritikere. På svære spørgsmål vil der i ekstraordinære situationer være en intern diskussion i stort set alle partier, siger Dan Jørgensen.

Han vi ikke sige, at Socialdemokratiet fører "den nødvendige politik", som finansminister Bjarne Corydon (S) nævnte.

- Hvis vi ikke får strammet, frygter vi, at asylansøgere stiger markant, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne har krævet, at asylansøgere kan arbejdere uden for centre, ligesom deres smykker med affektionsværdi ikke konfiskeres.

Det er led i regeringens asylpakke, som Folketinget førstebehandler onsdag.

/ritzau/