Dalai Lama til Danmark i maj 2009

Tibets landflygtige leder kommer til Danmark i foråret. Han skal give buddhistiske belæringer til sine tilhængere.

Læs mere
Fold sammen

Tibets eksilleder, Dalai Lama, kommer til København i maj 2009.

De tibetanske buddhisters åndelige leder skal i dagene 28.-30. maj holde kursus og give buddhistiske belæringer i Bella Center, hvor han også holder et offentligt foredrag.

Dalai Lama er inviteret af den humanitære organisation Tibet Charity, som ledes af den herboende tibetaner Lakha Lama. Organisationen arbejder for at skaffe penge til projekter inden for undervisning og sundhed blandt tibetanske flygtninge i Indien og Nepal.

Besøget falder sammen med 50-året for Dalai Lamas flugt fra Tibets hovedstad, Lhasa, efter et folkeligt oprør i 1959 mod den kinesiske besættelsesmagt. Siden har den nu 73-årige Dalai Lama levet i landflygtighed i Nordindien.

Der vil sandsynligvis også under besøget i Danmark blive arrangeret møder mellem den buddhistiske leder og danske politikere og ministre, oplyser Anders Højmark Andersen, formand for Støttekomiteen for Tibet. Under Dalai Lamas seneste besøg i 2003 blev han trods kinesiske protester modtaget på Marienborg af statsminister Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/