Daglige asyltal rammer en ny bund

Kun 11 personer er registreret som asylansøgere onsdag, viser den daglige opgørelse.

Kun 11 mennesker søgte asyl i Danmark onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kun registreret 11 asylansøgninger i Danmark onsdag, viser den daglige opgørelse fra Udlændinge-, Integrations og Boligministeriet.

Tallene for de foregående dage er opjusteret, så der nu er registreret 64 asylansøgninger for tirsdag og 59 mandag, hvor det i den første opgørelse hed henholdsvis 33 og 42.

Dermed fortsætter antallet af personer, der søger om asyl i Danmark, med at ligge lavere end i de første dage, efter at regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar.

På de første tre dage med grænsekontrol var antallet af asylansøgere henholdsvis 108, 158 og 130. Siden er antallet faldet markant til mellem 70 og 41 i de reviderede opgørelser.

Kigger man nærmere på asylansøgernes nationaliteter for i år, er syrerne den største enkeltnationalitet efterfulgt af afghanere og irakere. Der er dog også en stor gruppe af øvrige nationaliteter.

Den danske midlertidige stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført i foreløbig ti dage fra mandag 4. januar klokken 12.

Onsdag oplyste Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at grænsekontrollen bliver forlænget i 20 dage.

Regeringen vurderer, at der fortsat er risiko for, at et stort antal illegale udlændinge ophober sig i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, for både den svenske og den danske grænsekontrol hæmmer den frie bevægelighed, som vi i fællesskab har arbejdet hen imod i mange år i Europa, udtalte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag.

- Men vi er i regeringen nødt til at reagere på denne helt ekstraordinære situation, og vi gør, hvad vi vurderer, er nødvendigt for at sikre den offentlige orden og sikkerhed i Danmark.

Regeringen forventer, at der i år vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark.

/ritzau/