Dagens tal: Offentligt ansatte stemmer i højere grad på rød blok

De offentligt ansatte er mest tilbøjelige til at stemme på rød blok. De ansatte i den private sektor stemmer helst på den blå.

Offentligt ansatte er mindst i tvivl og mest tilbøjelige til at steme på rød blok Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Hvis regeringen bliver genvalgt, bliver det i høj grad med opbakning fra vælgere, der er ansat i den offentlige sektor. Her er 54,6 pct. tilbøjelige til at sætte deres kryds ved et at partierne i rød blok. Blandt dem, der er ansat i den private sektor, er opbakningen kun på 33,7 pct. Blandt de privatansatte vil 66,3 stemme på et parti i den blå blok.

Hvis man kigger på andelen af tvivlere, er størstedelen at finde blandt de privatansatte. Af alle tvivlere er 55,8 pct. ansat i den private sektor mod kun 39 pct. i den offentlige sektor.

Den største andel af tvivlere skal findes blandt de offentligt ansatte Fold sammen
Læs mere

Til gengæld er myten om, at de offentligt ansatte udelukkende stemmer på rød blok mere usikker. 45,4 pct. stemmer på et af de blå partier. Og samtidig er de offentligt ansattes anden og tredjeprioritet efter Socialdemokraterne Venstre og Dansk Folkeparti, to borgerlige partier. Det viser tallene, hvis man går i dybden med Politikos interaktive grafik, »Sådan stemmer danskerne«..

 

De offentligt ansatte er mest tilbøjelige til at stemme på rød blok. De privatansatter vil helst sætte deres kryds ved et blåt parti. Fold sammen
Læs mere