Dårligt signal at udskyde energimærkning i det offentlige

Regeringen vil forlænge frist for energimærkning af offentlige bygninger. Det kritiseres skarpt af SF. Uden for Christiansborg er byggeriet bekymret.

SF vil have en god forklaring. Ellers vil partiet ikke acceptere regeringens ønske om at udskyde den obligatoriske energimærkning af offentlige bygninger i halvandet år.

- Jeg finder det højst kritisabelt, at SF som forligsparti end ikke er blevet orienteret om regeringens forslag til ændring af forliget, siger SF's energiordfører, Anne Grete Holmsgaard.

Energimærkningen af de offentlige bygninger skulle have været gennemført ved årsskiftet. Men den er blevet forsinket på grund af mangel på bygningskonsulenter og på grund af travlhed i kommunerne med at gennemføre kommunalreformen. Derfor har regeringen nu sendt et forslag i høring om at udskyde fristen for mærkning af offentlige bygninger indtil den 1. juli 2009.

Udskydelsen er uden for Christiansborg blevet skarpt kritiseret af Dansk Byggeri, Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter og installatørernes organisation, Tekniq.

/ritzau/