Da Enhedslisten og Internationale Socialister slog op

Bruddet mellem Enhedslisten og Internationale Socialister har været længe undervejs. Hos Information har journalist Kim Kristensen skrevet talrige artikler om Enhedslisten. Her kan du læse hans analyse af bruddet.

ARKIVFOTO: Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen på Enhedslistens sommergruppemøde 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

»Hvis forholdet mellem Venstre og Konservative er blevet beskrevet som et had-kærlighedsforhold uden kærlighed, kan det tilsvarende siges om det nu afsluttede ni år lange forhold mellem Enhedslisten og Internationale Socialister (IS).«

Således indleder Informations journalist Kim Kristensen sin analyse af bruddet mellem Enhedslisten og Internationale Socialister, som søndag gjorde deres forhold forbi.

I analysen gennemgår Informations journalist vejen mod bruddet, der blandt andet omfatter stigende uenighed om den politiske retning og IS'eren Anna Rytter, som ved flere lejligheder har trukket overskrifter herhjemme.

Du kan læse hele »Splittelse på venstrefløjen« her.

Det anslås i øvrigt, at Enhedslisten vil miste i omegnen af 100 medlemmer, der hidtil har været medlemmer af begge partier.

Da Internationale Socialister satte ord på bruddet søndag, lød forklaringen blandt andet, at man ikke længere troede på, at Enhedslistens vej var den rigtige:

»Grunden til, at vi har meldt os ud, er, at vi ikke tror på Enhedslistens perspektiv. Vi anerkender Enhedslisten som symbol på modstand mod krisepolitikken, nedskæringer, racisme. Men vi tror ikke på, at krisepolitikken og racismen alene kan slås tilbage af venstrefløjens politikere, hvor dygtige de end måtte være,« oplyste partiet i sin pressemeddelelse.