Cyklister føler sig overset i kommission

Regeringen har nedsat en kommission, der skal se på det danske infrastruktur. Men cyklister er ikke nævnt med et ord halvvejs i forløbet.

Cyklisterne er glemt i det arbejde, som Infrastrukturkommissionen for tiden er i gang med. Kommissionen er nedsat af regeringen og skal om to måneder komme med et oplæg til, hvor fremtidens infrastruktur skal indrettes. Den 21 mand store kommission har netop fremlagt det hidtidige arbejde, men det imponerer på ingen måde Claus Hansen, der er landsformand for Dansk Cyklist Forbund. Kommissionen målretter sine forslag mod hovedstaden og Østjylland, hvor der skal udvides og bygges nye veje for at klare den stigende trafik.

- Det er skuffende. Hvis der er trængselsproblemer, handler det vel om at få færre biler, men der er intet nyt og ingen opløftende ting. Jeg synes, det er en gang varm luft. De nævner hverken cykling eller andre løsninger på nogle ting i forhold til klima, siger Claus Hansen til Ritzau.

Han siger, at flere cyklister mindsker trængselsproblemerne, reducerer CO2-udslippet og giver bedre sundhed og derfor kan være med til at afhjælpe de problemer, som Infrastrukturkommissionen er nedsat for at se på.

/ritzau/