Corydon vil ikke love flere offentligt ansatte

Regeringen kritiserer Venstre for at ville forringe velfærd, men finansministeren vil ikke selv garantere flere ansatte i den offentlige sektor.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke garantere, at danskerne får flere offentligt ansatte til at levere velfærd. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Jeg kommer ikke med garantier på nogen måde,« siger Bjarne Corydon.

Regeringen har adskillige gange meldt ud, at Venstres planer om nulvækst i den offentlige sektor vil betyde 24.000 færre offentligt ansatte i 2020 i forhold til i dag, mens regeringens plan vil betyde 9.000 flere ansatte end i dag.

Forskellen er 33.000 offentligt ansatte, og det blev fremhævet på finansministerens plancher, da han fremlagde regeringens udspil til finansloven i august.

Under torsdagens åbningsdebat i Folketinget udlagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forskellen i dansk politik således:

»Finansministeriet har opgjort forskellen på Venstres nulvækst og regeringens politik til 33.000 offentligt ansatte,« sagde statsministeren, der i TV Avisen tirsdag lovede, at der efter hendes plan »skal være flere offentligt ansatte«.

Det kan danskerne ifølge Bjarne Corydon ikke være sikre på.

»Vi vil ikke love noget som helst. Vi fører bare en politik, der gør det muligt,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finansministeren henviser til, at det er op til kommuner og regioner at udmønte, hvordan pengene bruges.

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), vil bruge den aktuelle finanslov til at sikre garanti for »et løft i antallet af offentligt ansatte«, og Enhedslistens hovedkrav til en kommende finanslov er, at der skal ansættes tusindvis af varme hænder på de borgernære velfærdsområder.

Helt konkret foreslår regeringens parlamentariske grundlag, at der oprettes 8.000 offentlige velfærdsstillinger