Corydon: Upassende at tale om indgreb

En lockout er lige på trapperne, men finansministeren afviser at diskutere et regeringsindgreb.

Corydon
Foto: Linda Kastrup

Trods forhandlingssammenbruddet mellem Lærernes Centralorganisation (LC) og Moderniseringsstyrelsen er det endnu alt for tidligt at tale om et regeringsindgreb i konflikten mellem staten og lærerne, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Danmarks Lærerforening har tidligere udtalt, at man har penge til at konflikte i ti uger, men finansministeren vil ikke svare på, om regeringen er på vej med et indgreb.

»Det er helt upassende at tale om eller spekulere i et regeringsindgreb. Vi er inden for rammerne af den danske model. Man forhandler, og man forhandler også hårdt, for der er nogle gange nogle ting, der er vanskelige, og det er rimeligt, at alle forsvarer deres interesser. Hvis man ikke kan nå hinanden, kommer der en konflikt, og det er formentlig der, vi er nu,« siger Bjarne Corydon.

Han ærgrer sig over, at det ikke har været muligt at nå frem til et resultat ved forhandlingsbordet, ligesom man formåede med gymnasielærerne.

»Den videre vej er, at vi desværre står i en situation, hvor forligsmanden har konstateret, at hun ikke ser muligheden for at mægle, og så følger der logisk en konflikt, som det er varslet. Det er ærgerligt, for vi har vist med gymnasielærerne, at det her kunne forhandles på plads,« siger Bjarne Corydon.

Forhandlingerne på skoleområdet mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening brød ligeledes sammen i Forligsinstitutionen sent fredag aften.

Fra og med tirsdag 2. april træder lockouten af lærerne i kraft.