Corydon til Venstre: Fremlæg nu økonomisk plan for jobreform

Finansminister Bjarne Corydon (S) kritiserer Venstre for ikke at have en plan klar for sin jobreform, der er en af mærkesagerne i valgkampen.

Foto: Keld navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Der er behov for, at Venstre lægger en konkret model frem for partiets jobreform, så vælgerne ved, hvad de får, hvis der kommer en borgerlig regering.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter en række økonomer og skatteeksperter i Jyllands-Posten lørdag slår fast, at Lars Løkke Rasmussens (V) jobreform både bliver dyr og vanskelig at stykke sammen, hvis den for alvor skal øge forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og være i arbejde.

»Der er ikke orden i tingene rent økonomisk i Venstres mest primære mærkesag i valgkampen. Derfor er det helt bevidst, at Venstre ikke vil på banen med de her fakta, men der er brug for, at Venstre lægger en klar økonomisk plan frem,« siger Bjarne Corydon.

Venstre og partiformand Lars Løkke Rasmussen har under valgkampen haft hovedbudskabet »Det skal langt bedre kunne betale sig at arbejde«.

Finansministeriets beregninger viser, at hvis et øget beskæftigelsesfradrag skal give folk i arbejde 1.000 kroner ekstra i rådighedsbeløb om måneden, vil det koste 29 milliarder kroner.

Venstre har til sammenligning 15 milliarder kroner til rådighed i 2020 til skattelettelser, hvis partiet bruger hele råderummet fra nulvækst i det offentlige på skattelettelser.

Ifølge den liberale tænketank Cepos kan Lars Løkke Rasmussen for 15 milliarder kroner i 2020 give en lavtlønnet 824 kroner i lettelse om måneden med den mest målrettede model.

Venstre har indtil nu været tavs om en konkret model for en jobreform, der skal lægge loft over kontanthjælpen og sænke skatten på de laveste arbejdsindkomster. Til Jyllands Posten siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V), at partiet ikke har lagt sig fast på en endnu.

Finansminister Bjarne Corydon mener, det er problematisk, at Venstre ikke står frem og sandsynliggør, hvordan partiets jobreform skal strikkes sammen.

»Matematisk og økonomisk hænger det ikke sammen. Udover det har vi i forhandlinger med Venstre om skat på arbejdsområdet oplevet, at partiet konstant har insisteret på, at lempelserne skulle gives i toppen i stedet for i bunden. Så der er noget, der ikke hænger sammen,« siger Bjarne Corydon.