Corydon om »kaotiske forhandlinger«: Det hænger hverken sammen politisk eller økonomisk

Den snart forhenværende finansminister, Bjarne Corydon, mener, at de igangværende forhandlinger om en ny borgerlig regering er kaotiske og »stritter i alle retninger«.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) står midt i en kaotisk møderække, hvor de blå partier ikke kan blive enige om, hvordan en kommende regering skal se ud.

Sådan udlægger snart forhenværende finansminister Bjarne Corydon (S) de borgerlige regeringsforhandlinger, der nu er gået ind i sin anden uge.

Lars Løkke Rasmussen har holdt adskillige møder med de øvrige partier i blå blok om, hvordan han kan samle en ny regering. Indtil videre har forsøgene dog ikke båret frugt, og der er stadig flere punkter, hvor de fire borgerlige partier er uenige, og det er ikke gået den socialdemokratiske ministers næse forbi.

»Som jeg har hørt partierne indtil videre, så stikker det i alle retninger. Jeg kan ikke se det hænge sammen hverken politisk eller økonomisk,« siger Bjarne Corydon, som torsdag var inviteret til møde med Lars Løkke Rasmussen, der er udpeget som kongelig undersøger.

»Vi har det stille indtryk, at det, der foregår, er noget kaotisk,« tilføjer Bjarne Corydon på vej ind til mødet i Landstingssalen på Christiansborg.

Lars Løkke Rasmussen indledte torsdagens møder med en fælles frokost med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative. Herefter får de røde partier - undtagen Enhedslisten - hver en times møde med Løkke.

Bjarne Corydon forventer dog ikke, at der vil komme meget ud af snakken med manden, der efter alt at dømme snart sætter sig i Statsministeriet.

»Vi tager vel en drøftelse, og det tror jeg, Lars Løkke Rasmussen gør med alle partier, så det lægger vi ikke noget særligt i,« siger han.

Håbet i den socialdemokratiske lejr er, at Lars Løkke Rasmussen fremover vil søge det brede samarbejde - også på tværs af de politiske fløje. Ifølge Bjarne Corydon vil det ikke ske, hvis den nye regering eksempelvis retter sig for meget efter Liberal Alliances krav og ønsker.

»Det, vi mangler at se fra Lars Løkke Rasmussen, er, om han har modet til at sætte for eksempel Liberal Alliance på plads og søge det brede samarbejde i stedet for det smalle,« siger Bjarne Corydon.