Corydon: Kommunerne skal fortsætte effektiviseringen.

Der er på ingen måde lagt op til et øget forbrug i kommunerne i de kommende år, siger finansminister Bjarne Corydon. Der skal stadig effektueres, så der er råd til investeringer i sundhed og uddannelse.

Læs mere
Fold sammen

Økonomisk ansvarlighed i kommunerne er en basal forudsætning for velfærden i fremtiden.

Sådan sagde finansminister Bjarne Corydon (S) ved Kommunaløkonomisk Forum 2015 i Aalborg, hvor han talte til landets kommunalpolitikere om de økonomiske rammer for kommunerne i de kommende år.

Finansministeren lagde vægt på behovet for at effektivisere i hele den offentlige sektor for at få mest muligt for pengene.

»Der er stramme økonomiske rammer, så langt øjet rækker ud i fremtiden. Derfor er der ingen i den offentlige sektor, der går fri. Vi har en aftale om, at det offentlige forbrug kan stige minimalt de kommende år,« sagde Bjarne Corydon og fortsatte:

»Det skal ligge i det politiske DNA, at man skal anvende pengene mere effektivt i stedet for at forøge forbruget. Det er jer, der skal sørge for, at reformerne bliver til virkelighed. Det kræver en stærk ledelse, og jeg er sikker på, at I kan løse det,« sagde finansministeren fra sin talerstol i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Bjarne Corydon brugte også sin taletid til at svare tilbage på et angreb fra formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V).

Martin Damm mener, at retorikken på Christiansborg især handler om flere penge til sygehusene og flere penge til den statslige uddannelsessektor. Dermed kommer den borgernære velfærd, som kommunerne er ansvarlige for, til at blive kraftigt nedprioriteret, mener KLs formand.

Bjarne Corydon var som sådan ikke uenig med Martin Damm, men han holdt fast i den politik, som regeringen har lagt op til de kommende år.

»Jeg skammer mig ikke over, at uddannelse og sundhedsvæsnet kommer til at fylde meget i de kommende år. Sådan som samfundet er indrettet disse år, så bliver det særligt her, vi skal sætte ind og bruge nogle af de penge, vi har til rådighed,« sagde Bjarne Corydon.