Corydon klar til mere resultatløn i det offentlige

Finansminister Bjarne Corydon vil gerne give mere rum til mennesker, der leder offentlige arbejdspladser - også når det handler om løn.

Corydon er åben over for mere bonusløn i det offentlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er positiv i forhold til at lade offentlige arbejdsgivere uddele en større bid af lønsummen som resultatløn. Det sagde han i Debatten på DR2 torsdag aften, hvor han og en række politikere samt fagforeningsledere diskuterede Thorning-regeringens resultater.

»Generelt vil jeg sige, at jeg gerne vil give mere rum til de mennesker, der leder offentlige arbejdspladser, også når det gælder løn. At man belønner folk for at gøre en god indsats, en ekstra indsats og at gøre sig umage, ser jeg altså ikke noget forkert i,« sagde Bjarne Corydon, da han blev spurgt om sin holdning til resultatløn i det offentlige.

Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), påpegede, at politikerne ikke skal blande sig i lønforhandlingerne:

»Jeg synes, man skal bruge de instrumenter, der kan give mest mulig service til borgerne. Havde jeg været den direktør (hospitalsdirektør i det offentlige, red.), ville jeg gå den vej, for det er jo en måde, hvorpå man kan få mest ud af pengene (…). Men vi har jo altså et system i Danmark, hvor politikerne ikke blander sig i lønforhandlingerne,« sagde han i Debatten.