Corydon kaldes i samråd om lærerkonflikt

Partiet vil have finansministeren til at forklare, om regeringen har planlagt forløbet omkring lærerforhandlingerne med Kommunernes Landsforening.

Bjarne Corydon og KL afviser, at der skulle være tale om en koordineret indsats i lærerkonflikten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal inden længe stå skoleret i Folketingets finansudvalg.

Enhedslisten har kaldt ministeren i samråd for at bede ham svare på de anklager om, at regeringen i knap halvandet år sammen med Kommunernes Landsforening (KL) har forberedt et opgør med lærernes arbejdstidsregler.

»Meget tyder på, at regeringen sammen med KL har aftalt et detaljeret forløb for, hvordan man kunne gennemtvinge nye arbejdstidsregler for lærerne. Hvis det er rigtigt, er der tale om en markant opgør med den danske model og et direkte angreb på fagforeningernes mulighed for at indgå aftaler på baggrund af frie forhandlinger,« siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, i en pressemeddelelse.

DR oplyser i 21 Søndag, at de første spæde skridt til en koordineret indsats blev taget 15. december 2011, da emnet blev vendt i regeringens økonomiudvalg, hvor der blev nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra KL og Finansministeriet. Deres opgave var ifølge DRs oplysninger blandt andet at »understøtte de fælles mål om en øget undervisningsandel af arbejdstiden i folkeskolen og gymnasiet«.

Hvis lærerne ikke ville gå med til forslaget om de nye arbejdstidsregler, så havde regeringen ifølge DR lovet at stå klar med et indgreb.

»Det er ingen hemmelighed, at regeringen satser på at få folkeskolereformen finansieret af, at lærerne skal undervise mere, men hvis man oven i købet har tilrettelagt et forløb sammen med KL, som sikrer, at man opnår de det ønskede resultat, så er det fuldstændig uacceptabelt,« siger Per Clausen.

Både Bjarne Corydon og KL afviser dog, at der skulle være tale om en koordineret indsats, og at der skulle være lovet et lovindgreb.