Corydon henvendte sig til Skat under valgkamp

Helle Thornings stabschef og nuværende finansminister, Bjarne Corydon, henvendte under valgkampen sig til Skat for at få dem til at dementere opdigtet notat, som cirkulerede blandt journalister.

I et forsøg på at undgå at opdigtet notat blev en del af valgkampen, kontaktede nuværende finansminister Bjarne Corydon (S) uden held Skat for at få dem til at reagere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort tid efter de lækkede oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteafgørelse landede som en bombe sidst i valgkampen, forsøgte nuværende finansminister Bjarne Corydon at lægge pres på Skat København.

Ifølge Ekstra Bladet cirkulerede der et opdigtet smuds-notat med intime private detaljer om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, som mindst et medie var kommet i besiddelse af.

Dette kom Bjarne Corydon, som på dette tidspunkt fungerende som den socialdemokratiske statsministerkandidats stabschef, for øre. I samråd med Helle Thorning-Schmidt henvendte Corydon sig derfor til Skat, for at få dem til at dementere det falske notat og forklare tingenes rette sammenhæng.

- Baggrunden for min henvendelse var naturligvis, at det kunne have stor betydning, hvis der i valgkampen kom flere ukorrekte oplysninger frem om oppositionen statsministerkandidat, samt at vi i Socialdemokratiet uden Skats bekræftelse af fakta stod værgeløse over for udokumenterede beskyldninger, skriver Bjarne Corydon i et svar til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen skulle det falske notat, der var i omløb, forestille at indgå som en del af den ni sider lange afgørelse fra Skat, B.T ikke havde offentliggjort. Men dette var ikke sandt, og det var det, som Bjarne Corydon ville have Skat til at forklare.

Men den socialdemokratiske tophenvendelse vidste sig at være forgæves. Skat ville ikke blande sig i sagen ved at dementere notatet, som intet havde med deres afgørelse at gøre, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge en ekspert, som Ekstra Bladet har talt med, er Bjarne Coydons henvendense til Skat ikke ulovlig. Men det var alligevel dumt gjort, mener Claus Haagen Jensen, professor ved Copenhagen Business School.

- Efter min mening er det ikke betænksomt. Han skulle have holdt sig fra det, fordi han ikke kan blande sig i, hvordan sagen skal behandles. Smart er det ikke, siger professoren.

Det opdigtede notat nåede aldrig den brede offentlighed.