Corydon giver tilbud til EL om flere penge til ældreplejen

Finansminister Bjarne Corydon har givet Enhedslisten et konkret tilbud på et løft af ældreplejen. Men ministeren afviser konkrete minimumskrav, som Enhedslisten ønsker.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten har fået et konkret tilbud på en ekstra pose penge til den danske ældrepleje i finansloven for 2014. Det forklarer finansminister Bjarne Corydon (S), som lørdag eftermiddag afsluttede et cirka to timer langt møde med støttepartiet.

»Nu ligger der et tilbud på bordet til Enhedslisten om flere midler til ældreplejen i Danmark. Det vil regeringen gerne være med til,« siger Bjarne Corydon.

Enhedslisten gik dog fra mødet uden at synes særligt godt om tilbuddet, der ikke lever op til ønsket om et minimumskrav for ældreplejen - med blandt andet bad to gange om ugen og rengøring hver fjortende dag.

»Regeringen er ikke afvisende for at gøre noget på området, men man er nødt til at gøre noget på området, som ikke bare ser pænt ud på et stykke papir,« siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Dermed er regeringen og Enhedslisten stadig et godt stykke fra hinanden, når det kommer til at finde fælles fodslag, hvilket ellers er lykkedes de to forrige år.

Johanne Schmidt-Nielsen og Bjarne Corydon var lørdag også enige om, at de trods flere møder ikke er kommet synderligt tættere på hinanden. Men der er stadig plads til flere møder, lyder det fra begge parter.

»Jeg regner med, vi bliver indkaldt til et møde igen. Men vi bevæger os ikke rigtigt i forhandlingerne,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Bjarne Corydon afviser Enhedslistens idé om konkrete krav. Det vil have en skæv effekt på ældreplejen, mener han.

»Det er rimeligt at sige, at når vi ønsker at afsætte flere midler til ældreplejen, så skal vi have en vis sikkerhed for, at det går til ældreplejen. Men vi afviser, at det hele smøres tyndt ud over ældreplejen på en måde, der ikke kan mærkes og ikke tager hensyn til forskellen på kommunerne,« siger Bjarne Corydon, der håber, at Enhedslisten vil strække sig ved forhandlingsbordet. Ellers kan det ende med en finanslov med den blå blok, og der er der ikke udsigt til et løft af plejen af ældre.

»Betingelsen er, at Enhedslisten vil indgå en aftale med regeringen. Ønsker man ikke det, så vil den forbedring ikke blive til virkelighed, for det er ikke sådan, at andre partier i Folketinget har det på dagsordenen,« siger han.