Corydon er træt af »gennemført vrøvl« om solcellesag

Finansminister Bjarne Corydon afviser, at regeringens embedsmænd har skrevet det omdiskuterede brev om solcellesagen, som fire ministre er afsendere på.

Foto: Nils Meilvang

Flere aviser skriver torsdag, at regeringens topembedsmænd står bag det kontroversielle brev om solcellesagen, som fire ministre i sidste uge sendte til Folketingets formand.

Det afvises blankt af finansminister Bjarne Corydon (S), som selv er blandt afsenderne på brevet.

»Jeg synes, det er noget gennemført vrøvl, hvad der står i landets aviser om den sag. Det er jo noget, jeg desværre møder gentagne gange - en eller anden forestilling om, at embedsmænd bestemmer ting, som politikerne så præsenterer bagefter,« siger Bjarne Corydon.

Det har skabt politisk røre, at regeringen i brevet forsøger at bremse en del af Rigsrevisionens undersøgelse af solcellesagen, der tidligere i år gav klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en næse.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margethe Vestager (R), socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og finansministeren skriver i brevet, at undersøgelsen ikke bør omfatte det lovforberedende arbejde i forbindelse med loven om støtte til solcelleanlæg, da det er for »vidtgående« og rejser »grundlæggende spørgsmål om forholdet mellem regeringen og Folketinget«.

Men i virkeligheden er det embedsmændenes holdning, som ministrene udtrykker, lyder analyserne i både Politiken og Jyllands-Posten.

»Jeg er træt af den type analyser. Jeg synes, de er gratis at skrive, og de er forkerte - det ved jeg af erfaring, for det er mig, der er midt i de beslutningsprocesser og tager ansvaret for de beslutninger, jeg selv træffer og kommunikerer,« siger Bjarne Corydon og understreger:

»Alle de initiativer, regeringen tager, kommer fra de politikere, der er demokratisk valgt til at sidde i den her regering. Embedsmænd har vi til at hjælpe os med at gøre det, vi ønsker, bedst muligt.«

Sammen med de øvrige ministre afventer finansministeren nu et svar fra Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

»Vi har ønsket at rejse en principiel debat, og alene det, at der kommer et svar, ville jo være en imødekommelse af vores ønske om, at man forholder sig til problemstillingen,« siger Bjarne Corydon.