Corydon: Der er indgået en meget solid finanslovaftale

Regeringen har lavet en finanslovaftale for 2014 med de Konservative og Venstre, fortæller finansminister Bjarne Corydon tirsdag aften.

Regeringen har indgået finanslovsforlig med Venstre og Konservative for 2014 tirsdag aften d.26.november 2013 i Finansministeriet. Her udtaler finansminister Bjarne Corydon sig til medierne. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har indgået en aftale om finansloven for 2014 med Venstre og de Konservative, selv om den havde foretrukket en aftale med Enhedslisten.

»Der er indgået en meget bred og solid finanslovaftale for 2014,« siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Ministeren understreger, at han havde foretrukket en aftale med Enhedslisten, og sådan burde det også have endt, understreger Corydon.

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) mener, det er svært at vurdere, om en aftale med Enhedslisten havde været bedst.

»Vi har lavet en helt anden aftale. De er svære at sammenligne,« siger hun.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er mere klar i spyttet.

»Den aftale, vi har fået, er ikke så god, som den vi kunne have fået med Enhedslisten,« siger han og udnytter situationen til at lange ud efter regeringens støtteparti.

»Jeg nærmest tryglede dem. De kunne ikke beslutte sig, og de kendte ikke deres besøgelsestid,« siger Holger K. Nielsen.

Finanslovaftalen indeholder blandt andet en fremrykning af den vækstpakke, som et bredt politisk flertal blev enige om i foråret.

Helt frem til mandag har regeringen næsten udelukket forhandlet om finansloven med Enhedslisten. De forhandlinger har blandt andet handlet om social dumping, grøn omstilling og et løft af ældreplejen.

Den sidste del har været den primære grund til, at regeringen endte med at invitere de Konservative og Venstre til forhandlinger.

Regeringen tilbød Enhedslisten at løfte ældreplejen med en milliard kroner årligt fra 2014 til 2017, og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) sagde tirsdag, at forhandlingerne hovedsageligt drejede sig blot én ting, nemlig til to ugentlige bade for de ældre. Enhedslisten forlangte, at de to ugentlige bade til de ældre skal gøres til et decideret retskrav - til regeringens modvilje.