Connie Hedegaard får Radikales ærespris

Den tidligere konservative minister og EU-kommissær Connie Hedegaard har fået de Radikales ærespris, Marianne-prisen, i forbindelse med partiets 110 års jubilæum.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Radikale Venstre fejrede torsdag 110 års fødselsdag ved blandt andet at uddele partiets ærespris Marianne-prisen, som uddeles til en person, der har stået bag en særlig indsats for folkestyret.

Den tidligere konservative minister og EU-kommissær Connie Hedegaard fik i år æren på grund af sit arbejde i europæisk politik, hvor hun var en markant figur i EU som klimakommissær fra 2009 til 2014.

I indstillingen af Connie Hedegaard beskriver de Radikale Connie Hedegaard som en politiker, der »har gjort mere for klimasagen i Danmark, Europa og verden end de fleste andre i de sidste ti år. Hun har arbejdet stædigt og ihærdigt for at sætte klimaforandringerne på den politiske dagsorden og få almindelige mennesker gjort opmærksomme på og interesserede i problematikken«.

De Radikales formand, Morten Østergaard (R), uddyber:

»Vi synes, den europæiske debat kan være lidt udfordret, og derfor har vi besluttet at give prisen til en overbevist og uforfalsket europæer. Hun har gjort en forskel, og hun har sine meningers mod.«

Marianne-prisen blev stiftet af Det Radikale Venstre i 2007 for at markere afslutningen på Marianne Jelveds tid som gruppeformand.

Tidligere har Uffe Ellemann, Eva Smith og Benny Andersen modtaget prisen.