»Claus og jeg har et usædvanligt godt forhold«

SF’s finansordfører Ole Sohn råbte løgnhals efter finansminister Claus Hjort Frederiksen under tv-debat i går aftes. Men har »ingen bad feelings«.

Ole Sohn (tv) og Claus Hjort Frederiksen (th) under mandagens ophidsede tv-debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2 News

- Det ved du godt er løgn!, nærmest råbte Ole Sohn (SF) under en tv-debat med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på TV 2 News i går aftes.

Her til morgen synes Ole Sohn, det er synd for seerne, at debatten blev ophedet.

Læs også: Toppolitikere i vildt skænderi i tv-debat

- Jeg beklager meget, at det blev sådan en ophedet debat, for jeg synes, det er synd for seerne, at de ikke kan få en ordentlig, kultiveret debat med politiske holdninger, og hvor man også kan være uenige, siger Ole Sohn, inden han tilføjer:

- Men det kan man bare ikke med Claus Hjort. Han starter hver gang med sådan nogle uartikulerede påstande, som han hiver rundt i lokalet. Og i går havde jeg på forhånd besluttet, at jeg var nødt til at svare igen råt for usødet på hans mange postulater.

SF’s finansordfører forsikrer dog, at der er »ingen bad feelings«.

- Faktisk har Claus Hjort og jeg et usædvanligt godt forhold, så snart skærmen er slukket, siger Ole Sohn.

»Det gjorde ondt«

Han synes, at debatten var »engageret og fin«, men han ville foretrække mere politisk indhold, næste gang de to finanspolitikere støder sammen.

- Det kan godt ske, at nogen synes, det har høj underholdningsværdi, men jeg er mere tilhænger af debatter, hvor man kan fremlægge holdninger og se, at der er politiske uenigheder, siger SF’eren.

Undervejs i debatten kom Claus Hjort Frederiksen til at smadre sit vandglas, og Ole Sohn mener, at »det gjorde ondt« på finansministeren at høre førende økonomers »eklatante nedsabling af regeringens økonomiske politik«.

»Du ved det er løgn!«

Ole Sohn beskyldte regeringen for at have »et forkasteligt menneskesyn og en urealistisk politik«, og debatten gik helt op i det røde felt, da finansministeren beskyldte SF'eren Ole Sohn for at ville hæve boligskatterne.

- Det ved du godt er løgn! nærmest råbte Ole Sohn:

- Det er for meget. Vi kan være politisk uenige, men du skal ikke behæfte debatten med usandheder. Hvor har du læst, at vi vil hæve boligskatterne?, spurgte SF’eren adskillige gange inden Claus Hjort nødtvungent nåede at svare:

- Hvis Ole ikke vil hæve de andre skatter, og det er et hul på flere mia., som ikke kan dækkes, så må man jo se på boligskatten. Det er jo sund fornuft, svarede han, inden aftenens vært Lotte Mejlhede lukkede den ophedede debat.