Claus Hjort undsiger Birthe Rønn

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen er fortaler for en hård kurs mod rabiate muslimer - i modsætning til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

Claus Hjort Frederiksen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) lægger op til dialog med rabiate muslimer. Det gør hendes partifælde, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, absolut ikke.

- Personligt mener jeg, at vi skal have en meget skarp kant over for islamister. De skal vide, at vi her i Danmark spiller efter nogle demokratiske spilleregler. Vi skal have en meget lille tolerance over for sådanne mennesker, siger han.

Stridens kerne er en rapport, som er under udarbejdelse i Integrationsministeriet. I 40 punkter opstilles her en handlingsplan for, hvordan man håndtere ekstremistiske muslimer, hvor dialog er et af nøgleordene.

- Dialog er da altid en god ting, men vi må trække grænser for, hvad det er, vi vil diskutere. Når det kommer til islamister og mulige terrorister, så mener jeg, at tærsklen for, hvad man skal finde sig i, skal være meget lille, slår Claus Hjort Frederiksen fast.

Han understreger samtidig, at det er på tide, man tager fløjlshandskerne af over for de rabiate muslimer.

/ritzau/