Claus Hjort til Løkke: Lav en Bendtner

Der blev flittigt pippet, analyseret og kommenteret på Twitter om Venstres landsmøde i Herning. Læs med her.

Foto: Bo Amstrup & Georgi Licovski
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lav en Bendtner.

Det var et af rådene fra Venstre-veteran og tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde, der i dag blev afholdt i Herning.

Her var blandt andre Lars Løkke og altså Claus Hjort Frederiksen på talerstolen, og særligt sidstnævnte fik Twitter-folket til tasterne med sin skæve opfordring om, at Løkke skulle bruge sine dyrt indkøbte underbukser konstruktivt og blotte dem i valgudsendelser, som Nicklas Bendtner engang gjorde det i en landskamp.

Det alternative forslag til at kapre vælgere blev mødt af højlydt latter i Herning, men affødte også adskillige bemærkninger digitalt. Blandt andet fra Helle Ib, politisk kommentater på Børsen:

Mens også Venstre selv klukkede over Hjorts udmelding:

Generelt er Venstres landsmøde blevet flittigt diskuteret digitalt under hashtagget vlm14, hvor det siden middag har ligget som det mest brugte og diskuterede hashtag.

Særligt Løkkes tale fik mange tweets med på vejen.

Marco Oehlenschläger, byrådsmedlem for Liberal Alliance i Hillerød, glæder sig selvsagt over, at Løkke nævnte skattenedsættelser i talen, men vil også gerne lidt videre.

Morten Dahlin, Folketingskandidat for Venstre i Region Sjælland og byrådsmedlem i Greve, erklærer sig enig i sin formands slet skjulte hentydning til regeringen.

Og Venstres udenrigsordfører Søren Pind gjorde sig en vittig observation under Løkkes tale:

Casper Dall, Leder af Christiansborg-redaktionen på Information, sætter tingene i perspektiv. Eksperter har i Berlingske peget på, at Løkke vinder på at snakke om sit eget projekt, frem for at sende stikpiller mod regeringen.

Men Casper Dall bider også mærke i fraværet af de sager i Løkkes tale, som har givet problemer for Venstre. »Trælse sager«, kunne man kalde dem, nu landsmødet foregår på jysk grund. Dem italesatte venstres partisekræter, Claus Richter, i stedet.

Uffe Tang, Politisk redaktør på DR Nyheder, rapporterer om stående biffald efter Løkke-tale.

Gruppeformand og politisk ordfører for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll, er også tilfreds med Løkkes tale. Men han vil som partifællen Eghlenschläger gerne lidt videre.

Presserådgiver hos Socialdemokraterne, David Tarp, går mere kritisk til Løkke: 

Læs flere reaktioner oven på Venstres landsmøde her og på Politiko.dk.