Claus Hjort: DR er blevet for dominerende

Finansminister Claus Hjort Frederiksen varsler et opgør med DR, som, han mener, er blevet for dominerende i mediebilledet.

DR er blevet for dominerende, mener finansminister Claus Hjort Frederiksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Ny åbnes der på ny for debatten om Danmarks Radios størrelse.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at DR er for dominerende blandt nyhedsudbyderne på internettet og risikerer at spille de private medier ud. Det siger han i et interview med Politiken.

Finansministeren mener, at de 3,7 milliarder licenskroner, som DR får årligt, skal bruges på et løft af public service-forpligtelsen:

»Hvis man rigtig skal kunne legitimere, at vi bruger så mange milliarder kroner på DR, skal det også kunne forsvares ud fra et public service-koncept. Jeg siger ikke, at der ikke skal være underholdning i Danmarks Radio. Men public service er jo den egentlige grund til, at vi gerne vil give så mange skatteyderkroner til foretagendet,« siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Om DR skal have færre penge, vil han ifølge avisen ikke kommentere på, men han synes, at man skal tage diskussionen.

Hos Socialdemokraterne mener man, at Venstre har udset sig DR som fjende, og kulturordfører Mogens Jensen (S) kalder udmeldingerne »et angreb på den danske velfærdsmodel«.

DR skal lave public service og ikke konkurrere med private nyhedsmedier, mener finansministeren.

Posted by Berlingske on 26. august 2015